Om mig

Jag som driver företaget och har ansvaret för samtliga kurser heter Veronica Jägerving, född och uppvuxen i Kalix, bodde några år i Kiruna för att senare flytta "hem" till Kalix igen. Bor och lever tillsammans med dotter, sambo, tolv hundar, ankor och kaniner. Driver företaget som enskild näringsidkare, företaget startades i maj 2012 men tanken har funnits långt innan det och är i ständig utveckling.

 

Hundar har alltid funnits i mitt liv, först i form av draghundar för att senare övergå till jakthundar (ställande älghundar samt stående fågelhundar), sommaren 2012 kom första vallhunden in i mitt liv och vintern 2015/16 återkom draghundarna. Förutom de hundar som jag har vuxit upp med i familjen och som jag senare har haft själv så har jag även haft med många andra typer av hundar att göra. I dagsläget finns det tolv hundar i hushållet: nio huskiesar, två engelska settrar och en lapsk vallhund. Eftersom jag själv har varit delaktig i att träna många olika typer av hundar, med olika bakgrunder, så kan jag lättare förstå hur du som hundägare kan känna i olika situationer eftersom möjligheten är stor att jag själv har varit med om detsamma, eller liknande.

 

Under åren har jag gått på olika kurser med olika filosofier i hundträning samt med olika typer av inriktning på kursen och med olika hundar. Det jag har sett genom mina egna erfarenheter, och som jag anser vara det viktigaste i hundträningen är relationen mellan hund och ägare/tränare. Hundträning ska vara roligt för alla inblandade parter. Med den grundtanken jobbar jag därför främst med att förstärka de beteenden vi vill ha och ignorera de beteenden vi inte vill ha. Eftersom mina erfarenheter säger samma som forskningen, har det inte varit svårt för mig att välja vilken typ av träning jag ska ägna mig åt, samt lära ut: Belöningsbaserad träning är den träningsmetod som ger mest hållbara lösningar.

 

Jag har testat på många olika typer av grenar inom hundvärlden, t ex drag, spår, jakt och lydnad. Det jag har tävlat inom är jakt med stående fågelhund samt utställning, inom båda grenarna har jag fört fram hundar med gott resultat, både egna hundar samt hundar ägda av familjemedlemmar.

 

Om en person som jobbar professionellt med hund behöver dokumenterad kunskap eller inte förekommer det delade meningar om. Jag har erfarenhet samt dokumenterade utbildningar. Erfarenheten har du fått ta en liten del av i den här presentationen, nedan kommer därför de utbildningar jag gått. Förutom nedan nämnda utbildningar har jag även varit på en del olika föreläsningar med olika inriktningar inom ämnet hund.

 

Utbildning

Slutförd

Hundinstruktör - Hundens Hus

Juni 2012

Pedagogik 30 hp - Blekinge Tekniska Högskola

December 2012

Djurs medverkan i vård och socialt arbete - Malmö Högskola

Juni 2013

Hundsjukvård - Canis Academy (utan tentamen)

September 2013

Assistanshundinstruktör - Hundens Hus

Oktober 2013

Certifierad assistanshundinstruktör, nivå 1 - Svenska Kennelklubben

Augusti 2014

 

 

Vill du veta mer om någon utbildning jag har gått får du gärna höra av dig till mig:

info@veronicajagerving.se

Om mig

© Veronica Jägerving, 2016